Du ser ikke hvor syk jeg er:

Kjære leser.

Jeg er en meget aktiv person i lokalsamfunnet. Jeg er håndball trener og leder i håndballen. Jeg jobber som vikar på, kjøkkenet på gamlehjemmet. Jobber med coaching en til en og i grupper. Er med i forsand teaterlag. Er foreldre kontakt og sitter i FAU. Og utdanner meg videre som en bedre coach.
Jeg er med på det meste. Og jeg er stolt av at jeg kan gjøre det.

Men alt dette kommer ikke gratis. Det koster. Koster så mye mer enn en frisk person kan forestille seg. Så når jeg får høre at «jeg bare går hjemme, så jeg burde jo kunne bidra med noe jeg også», ja da blir jeg trist.
Når folk ser meg på alt jeg driver med, så har jeg brukt timer og dager på å spare opp krefter. Jeg har trosset store smerter og utmattelse. Det koster mye å være med på ting. Alternativet er å isolere seg hjemme. Uten sosial kontakt. Det er jo ikke noe, noen ønsker seg.

Bare vit at jeg ikke bare går hjemme fordi at jeg er lat eller dum. Når du ser meg ute har jeg brukt mye tid på å samle krefter til å stille opp. Ikke fordi at jeg må, men fordi at jeg ønsker det. Jeg ønsker å bidra, fordi at det betyr mye for meg. Det å være samfunnsnyttig er viktig for meg. Det er viktig for meg å kunne ha rolige dager der jeg kan hente meg inn og samle krefter.

På de verste dagene kunne jeg tidligere sitte å spise for å trøste meg selv. Og det var ikke gulrot jeg spiste, det var det usunneste av det usunne.
Med det kostholdet jeg spiser nå, finner jeg roen med at når jeg er dårlig, så vet jeg i hvert fall hva jeg skal spise. Og maten jeg spiser hjelper kroppen til å bli bedre raskere. Og ikke minst, det gir en frihet da til å ta vare meg selv og pleie meg selv i stede for å bruke tiden på å spise meg sykere.

Frokost:

 

Protein brød ala J.

 

1 oz linfrø

1 oz sesamfrø

1 oz solsikkefrø

1 boks cottage cheese mager

1 ts bakepulver

13 oz havregryn.

1 dl vann

4 egg

Mos alt med en stavmikser.

stek på 180 grader, nederste rille i 50 min.

Del så brødet i 13 porsjoner.

2 oz med kjøtt/fisk pålegg på toppen eller

1 oz ost.

 

Du kan også velge å lage brødet med 8 oz havregryn. Men da bruker du frukt eller bær på toppen som pålegg.

 

Lunsj og middag:

Kylling gryte:

Jeg laget opp til 5 porsjoner.

50 oz gulrot, løk og mutti tomater på boks.
20 oz kylling kjøtt.

Kok en hel kylling i ca 1,5 time.
Riv av kjøttet.
3 ss olje varmes i en gryte.
Surr løken og gulroten i oljen. Bruk gjerne 1 Ts finkuttet chili og hvitløk.
Ha over tomatene og kraft fra den kokte kyllingen.

Krydre med salt, pepper og provance krydder.
Tilsett kyllingen og la det småkoke i minimum 15 min.

På vedlikehold kan du spise 4 oz kokt ris til gryten.

Klem fra J.

Jeg lider av en spiseforstyrrelse ❤️

Kjære leser.

Jeg har hele veien vert åpen om hvordan det har vert å gå ned i vekt. Men jeg har snakket lite om hvordan det har vert å gå ned i vekt med en spiseforstyrrelse som heter overspising.
Mange vet ikke engang hva det er. Og selv visste jeg ikke at det var det som var spiseforrstyrrelsen jeg hadde. Jeg hadde jo hørt om anoreksi og bulimi. Men overspising… det var jo bare en unnskyldning… og der satt jeg plutselig en dag å leste en historie, en annen sin historie. Som kunne vert min egen.
Helt fra jeg var barn har jeg vert fokusert på hvordan jeg såg ut. Aldri følt meg fin  nok, bra nok eller vakker nok. Fikk høre av en klassevenninne at hun ble kvalm av å se meg i garderoben. Noe som førte til skam over egen kropp!
Alle følelser kontrollerte jeg med mat. Dette fulgte meg langt inn i voksenlivet. Det er vondt å ha det slik. Det er vondt å spise i skjul. Planlegge hele dagen ut i fra hva du kan putte i munnen.

Men så fikk jeg kontroll på maten med å sette det i system. Finne andre måter å takle følelser på og belønne meg med andre ting enn mat. Men dette fungerer ikke for alle som lider av overspising. Mange av oss blir trigget av dietter. Mange bryter diettene på ren trass og overbevisning om at de ikke kommer til å få det til uansett, så hvorfor ikke bare ødelegge for seg selv, slik at de får rett.
Er det virkelig sånn at de aldri kommer ut av det?

Jo det er mulig. Men det starter i hodet og ikke i munnen. Med å lære å bli bedre kjent med seg selv, sine grenser, sine ønsker og drømmer, så tror jeg at det finnes en vei ut. Men det tar tid og krever at man er villig til å gjøre jobben. Det handler mye om hvilke valg man tar og hvorfor man tar dem. Det handler om å være bevisst nok til å oppdage valgene.

Å resette meg selv!

Kjære lesere.

Det har vert stille fra meg en stund her.
Jeg har jobbet mye med meg selv den siste tiden.
Nå har jeg vert på vedlikehold av vekten i langt over 1 år. Noe som burde vert veldig enkelt. Men det som hendte var at jeg plutselig fikk totalt panikk for å gå opp i vekt igjen. Jeg begynte å stresse med maten og laget mye rot for meg selv.
Jeg måtte rett og slett resette meg selv et øyeblikk.
Huske på hvorfor jeg spiser som jeg gjør og hva som er viktig for meg.

Processed with VSCO with c1 preset

Jeg spiser fortsatt ikke sukker og mel. 3 måltider for dagen. Jeg gjør dette for å få en bedre helse livet ut. Ikke bare nå. Det er viktig for meg å kunne fungere så godt som mulig i denne kroppen jeg har fått utdelt.
Det er viktig for meg å ha det bra. Sette meg selv først og ta vare på meg selv.
Når jeg ikke har det bra, er det vanskelig å ta gode valg. Når jeg ikke føler meg bra er det lettere å spise ting jeg ikke skulle.
Jeg er stolt av å ikke ha spist sukker eller mel på over 2 år. Men jeg må ta vare på meg selv hver dag for å beholde det jeg har oppnådd. Jeg må prioritere at jeg får den maten jeg trenger. Det er ikke egoistisk å tenke på seg selv. Noe jeg har måtte lære den harde veien.

Frokost:

Frokostvaffler:

1 oz havregryn

2 egg

3 oz banan

1 Ts bakepulver

1/2 Ts kanel

 

Bland alt i en skål, mos det med stavmikser og stek med en gang.
Jeg brukte formfett på spray boks til vaffeljernet.
Servert med 3 oz banan og jordbær.

Lunsj:

Lapskaus:

10 oz grønnsaker som kålrot, gulrot, selleri, løk og purreløk.
4 oz pølse

0,5 oz Melange

Kok alt godt sammen og krydre med salt og pepper.

Middag:

Kjøttboller i fløtesaus:

 

4 oz kjøttboller kokt inn med 3 oz lett matfløte.

Servert med

5 oz rotmos av kålrot, gulrot og sellerirot.
5 oz kokte grønnsaker.

 

 

Ønsker deg en fin dag videre ❤️