Kjære leser.
Det kan være vanskelig å navigere i maten når du
velger å ikke spise sukker og mel.
Men det er lettere enn du tror.
Jeg lager noen fantastiske måltider til
søndagsmiddagene nå i adventstiden.
Maten jeg spiser er ikke noe vanskeligere å lage,
den krever heller ikke noen spesielle ingredienser.
Jeg gjør det enkelt, men tradisjonelt.
Selv om mat er næring og ikke noe mer enn det,
er jeg opptatt av at det smaker godt og er en
god opplevelse for hele familien.
Det skal ikke være tortur å spise sunn og
næringsrik mat.
FROKOST 1 ÅR DAG 109:
Irinarundstykker med 1 kokt egg og litt paprika.
LUNSJ 1 ÅR DAG 109:
Pytt i panne:
10 oz løk og amerikansk blanding.
Grønnsakene stekes godt i en stekepanne.
Tilsett 2 oz stekt/kokt kjøtt eller pølse.
Stek dette krydret med grillkrydder.
Pisk sammen 1 egg og stek dette inn
i resten av blandingen.
VEDLIKEHOLD:
4 oz kokte poteter som jeg steker
sammen med grønnsakene.
MIDDAG 1 ÅR DAG 109:
Juleskinke med tomatsaus:
Røkt og kokt juleskinke varmes i en ildfast form
med lokk på 200 grader i ovnen.
La den stå minst 40 min i ovnen.
Jeg har 3 dl vann i formen.
Kok rotgrønnsaker kuttet i staver
eller treninger, møre.
Rotmos:
Kålrot, sellerirot og gulrot kokes mørt.
Mos med stavmikser og smak til med salt og pepper.
Tomatsaus:
1 boks hakkede tomater.
kraften fra steken.
Kok tomatene og kraften godt sammen.
Tilsett 1 dl fløte, salt og pepper.
Mos sausen med stavmikser og kok den lett
i minimum 10 min.
4 oz kjøtt.
5 oz rotmos.
5 oz grønnsaker.
2 oz saus.
VEDLIKEHOLD:
4 oz kokte poteter.
God avdventstid.
Klem J.
#spisdegfri #brightlineeating #lettereliv #livsstilsendring #sunnmat #nedivekt
#livsstil #lykkelig #utenmelogsukker #utensukkerogmel #happythinandfree
#frokost #lunsj #lunch #middag #juleskinke #pyttipanne #julemat #sunnjulemat