Kjære leser.
Jeg var den feite jenten i klassen.
Jeg var den stygge jenten.
Jeg var ikke en populær jente.
Ingen ville være bestevenner med den feite jenten i klassen.
I gjennom hele grunnskolen var jeg denne jenten.
Jeg opplevde at jeg aldri var god nok,
på grunn av utseendet mitt.
Jeg fikk kommentarer i tidlige tenår at formene
mine de var bare fett, og at de ble kvalm av å se meg i dusjen.
Det endte jo da opp med at jeg ikke turte å kle av meg.
Jeg hatet kroppen min. Og jeg ville ned i vekt.
Denne “mobbingen” fulgte meg i ganske mange år.
Så man kan jo unders over om dette var grunnen til
at jeg endte opp med å bli en som misbrukte maten.
Inn i voksen livet følte jeg meg aldri bra nok.
Vekten min var jeg aldri fornøyd med.
Jeg brukte mat som demper på alle følelser.
Maten ble min trøst og min glede.
Jeg vil alltid være den stygge, feite jenta i klassen,
men som voksen er jeg nå god nok for dem som betyr noe.
OG ikke minst god nok for meg selv, å det
henger ikke sammen med et tall på vekten. Det henger sammen
med at jeg nå endelig er fri fra matkjøret jeg har vert på
hele ungdommen og inn i voksenlivet.
Jeg tillater meg selv å føle på de ekte følelsene livet gir.
FROKOST 1 ÅR DAG 13:
Irina rundstykker:
1 boks mager cottage cheese.
10 oz havregryn.
3 egg.
1 ts salt.
Rør alt godt sammen.
Lag 10 boller med våte hender.
Stek på 225 grader i ca 25 min.
Serveres med 1/2 porsjon protein på toppen.
LUNSJ 1 ÅR 13 DAGER:
Stekt ris med skinke og egg.
Jeg rasper opp en halv blomkål.
Har denne i kokende vann i ca 1 min.
Siler av.
Steker opp 6 oz amerikansk blanding, løk og paprika.
Steker 2 oz skinke sammen med grønnsakene.
Tilsetter 4 oz blomkålris og steker dette.
Rører inn 1 egg mot slutten.
1 ss olje til steking.
1 ss soyasaus og litt grillkrydder.
På vedlikehold har jeg 10 oz grønnsaker som stekes
og 4 oz kokt ris.
MIDDAG 1 ÅR DAG 13:
Fiske grateng:
2 oz kokt torsk eller annen hvit fisk.
5 oz gulrot og løk delt i terninger.
2 oz matfløte.
1 oz ost på toppen.
Jeg legger fisken og grønnsakene i en ildfast form.
Har over 2 oz mat fløte.
Grunnen til 2 oz er at nesten alt fordamper under stekingen.
Salt, pepper og muskat.
Ost på toppen.
Stekes på 225 grader i 30 min.
Serveres med 5 oz råkost salat.
4 oz poteter på vedlikehold.
Klem J
#spisdegfri #brightlineeating #SDF #BLE #lettereliv #stektris
#irinarundstykker #fiskegrateng #lettereliv #sunnmat
#vedlikehold
Så trist at det var sånn.
deveny: Det er jo det. Heldigvis har det gått fint med meg også.
Kjempetrist å lese om barn som mobbes gjennom de årene hvor de skal bygge selvtillit og hvor voksne ikke ser det eller ikke gjør noe med det 🙁
Kjekt å få oppskrift på fiskegrateng, dattera mi spurte i dag om vi skulle ha det til middag snart og da begynte jeg å lure på hvordan jeg skulle få til det… og vipps 🙂
Nina: Det er veldig trist ja. Men heldigvis kan vi komme oss igjennom det også.
Så gøy! da må du prøve min 🙂