Kjære leser.
Kokken i meg lager mat med kjærlighet
og omsorg. Å det er kjærlighet og omsorg i mat.
Uten mat vil vi ikke overleve.
Men maten skal ikke være eneste vei å
vise kjærlighet og omsorg.
Hvis vi alltid skal kose oss rundt mat
glemmer vi hvordan vi setter pris på
hverandre uten.
258 dager uten å legge opp til
at mat skal være kos, bare en nødvendighet
har gitt meg utrolig mye tid til å
fokusere på de menneskene jeg har rundt meg.
Når jeg ikke drives av neste måltid,
har jeg nok viljestyrke til å stå i de
vanskelige situasjonene hverdagen kan gi.
Men mat må vi jo alle ha, da velger jeg
å gjøre det slik:
FROKOST DAG 258:
Irina rundstykker med ost og paprika.
LUNSJ DAG 258:
Pytt i panne:
Jeg brukte restene av kjøttet vi grillet i går.
2 oz grillet ytrefilet av svin kuttet i terninger.
10 oz grønnsaker som brokkoli,
løk, sopp, paprika og gulrot.
1 sammenpisket egg.
Stek grønnsakene godt sammen,
tilsett kjøttet å stek videre.
Ha i egget og stek det sammen med det andre.
Krydre med salt og pepper.
MIDDAG DAG 258:
Pizza:
BUNNEN:
Rasp blomkål, ha den i kokende vann og sil av.
Press vannet ut av blomkålen med baksiden av en ss,
i silen.
1 oz ost smeltes i mikro med 1 ts kremost.
Ikke en toppet ts, men en ts.
Bland så i 1 ts egg og 1 ts hvitløkpulver.
Bland i 3 oz blomkål, du må sikkert
bruke hendene til å kna dette inn.
Dytt deigen utover et bakepapir.
Stekes på 230 grader i ca 15 min.
FYLLET:
Jeg koker en panne med hakkedetomater løk og paprika.
Tilsetter oregano, basillikum, salt og pepper.
Lar dette koke godt inn.
Veier opp 3 oz med saus å smører det utover bunnen.
1 oz ost over sausen og 1,5 oz kjøtt på toppen.
Stekes videre på 230 grader i ca 10-15 min.
Klem J
#spisdegfri #brightlineeating #lettereliv #sunnmat
#livsstilsendring #sunnpizza
Denne pizzaen må jeg prøve!