Kjære leser.
Søndagen er her. Som barn elsket jeg søndag! Det var den dagen i uken mamma laget noe ekstra godt.
På diett føler jeg at det å lage noe godt som passer hele familen har vert vanskelig.
Men etter mye prøving å feiling har jeg funnet mange gode løsninger.
Her er mine tips i dag.
SØNDAGS FROKOST DAG 58:
Omelett og stekte poteter:
Jeg visper bare sammen 2 egg, salt og pepper, steker ferdig kokte poteter og eggene,
vips så har jeg en nydelig søndags frokost.
På #lavkarbo tar du vekk potetene og bruker heler salat eller bacon til.
SØNDAGS LUNCH DAG 58:
Karbonader med stekte grønnsaker og salat:
Steker karbonadene på middels varme.
Kutter opp Gulrot, paprika, squash, blomkål, brokkoli og litt løk.
Steker dette i litt rapsolje. har litt salt og pepper over.
Bruker litt god salat og det jeg liker av grønt.
på #lavkarbo tar du vekk gulroten.
Får i kål med rotgrønnsaker:
Jeg legger kål og lammekjøtt lagvis i en kjele.
Tilsetter en god del salt og pepper.
Har over vann nesten til toppen av kjøttet.
Lar dette koke, skrur ned varmen til rett over middels å lar det koke i noen timer.
Kutter opp gulrot, sellerirot og kålrabi i staver å koker de til de er sånn passelig kokt.
På #lavkarbo kan du koke opp blomkål, selleri og søtpotet.
Til resten av familien koker jeg poteter å lager en hvit saus av kraften fra får i kålen.
Sausen: 50 g smør smeltes i en kjele, 50 g hvetemel tilsettes smøret. Når jeg har rørt inn melet har jeg i kraften og koker det opp under omrøring. Smaker det til med salt og pepper.
Maten passer til #brigthlineeating #spisdegfri og #lavkarbo
NOEN TIPS PÅ EN SØNDAG
Klem J